Het feest begint al 70 jaar bij ons!

Wij zijn er trots op dat wij op 1 maart 2023 ons 70 jarige jubileum vieren! In de afgelopen 7 decennia heeft Wisa Enschede bv zich gevestigd als een van de toonaangevende producenten in de promotionele industrie en horeca.

Anouk Sannemann is de derde generatie Sannemann die inmiddels aan het roer staat van dit nuchtere Twentse familiebedrijf. Zelf is zij reeds 28 jaar werkzaam in het bedrijf dat van haar vader Willy Sannemann naar haarzelf is overgegaan. Ooit begonnen door haar opa Willie Sannemann sr, welke gedreven door zijn ondernemersgeest, vanuit huis begon met het met de hand bedrukken van ballonnen, ging Wisa Enschede bv wegens ziekte van de oprichter over naar haar vader, Willy Sannemann jr. Door een combinatie van hard werken, zijn eigengereide visie op produceren en zijn drang naar verbetering en vernieuwing groeide, door talloze innovaties en investeringen, de productie van ballonnen van 500 stuks per dag naar 100.000 stuks per dag. Ook zag Willy een grote markt voor bedrukte papieren promotionele artikelen. Hiervoor werden, net als voor het bedrukken van ballonnen, in eigen beheer machines ontwikkeld. Hierdoor is in grote lijnen het huidige assortiment en de hiermee samenhangende klantengroep bepaald, welke inmiddels al 70 jaar succesvol is.

De overgang van het bedrijf van de ene naar de volgende generatie wordt gekenmerkt door andere inzichten, mede bepaald door een veranderde tijdsgeest. Het zakendoen is in de loop der jaren veranderd, iets wat Anouk zich eigen gemaakt heeft. Uitdagingen op het gebied van (milieu)wetgeving en wensen en eisen van klanten geven een andere dynamiek aan het leiden van het bedrijf dan bijvoorbeeld haar vader Willy mee heeft gemaakt. Wat al drie generaties blijft is de visie waarmee leiding gegeven wordt aan het bedrijf: hard werken, een goed product leveren en doen wat je beloofd! Een kenmerk van een familiebedrijf is dat er gestuurd kan worden op eigen inzicht en ondernemersgevoel, zonder hierbij rekening te moeten houden met aandeelhouders. Iets wat zeker geldt voor Wisa, en absoluut heeft bijgedragen aan het langdurige succes.

Onze ervaring en expertise stellen ons in staat om aan de specifieke wensen van onze klanten te voldoen. Wisa Enschede bv produceert in eigen beheer voor zowel de promotionele markt als de horeca. Dit doen wij niet alleen met onze mensen op de locatie aan de Voorjaarsweg in Enschede, maar ook met een vaste groep thuiswerkers en locaties in onze directe omgeving waar beschut werk aangeboden wordt. Samen met het feit dat wij bij voorkeur onze leveranciers en partners liefst dichtbij hebben nemen wij als bedrijf onze verantwoordelijkheid om (lokaal) bij te dragen aan de maatschappij. Een succesvolle toevoeging als producent is het aanbieden van in-huis services op het gebied van speciaal verpakken en dropshipping. Dat onze werkwijze succesvol is blijkt uit het feit dat Wisa inmiddels in 16 landen levert.

In de afgelopen 70 jaar hebben we vele veranderingen meegemaakt, maar één ding is altijd hetzelfde gebleven: onze passie voor produceren. We zijn trots op onze rijke geschiedenis en blijven ons inzetten voor de toekomst.

Na de volledige bedrijfsovername door Anouk bleef Willy Sannemann op verzoek van Anouk als adviseur nog een aantal jaren verbonden aan de onderneming.
Nu met het succesvolle 70-jarig bestaan van “zijn kindje” heeft Willy echter aangeven dat zijn adviseursfunctie mede hierdoor overbodig is geworden en deze officiële verbintenis gelijktijdig met de jubileumdatum zou willen beëindigen.

Wij danken al onze relaties voor hun trouw en steun en hopen nog lang door te kunnen gaan met onze langdurige samenwerkingen met onze klanten en leveranciers.

Enschede bv 1953-2023 – 70 jaar ervaring,
70 jaar vertrouwen: ons bedrijf, uw partner.

Anouk Sannemann
Willy Sannemann

Gepubliceerd