Certificeringen, reach-recycling- en overige info’s

ISO-certificering

Een centraal onderdeel van onze business-strategie was en is nog altijd een consensueel evenwicht tussen milieu en economie. Onze kwaliteit wordt gewaarborgd door jaarlijkse ISO certificering Bureau Veritas. Sinds 2013 zijn wij elk jaar opnieuw gecertificeerd volgens ISO 9001 en 14001. Hierbij zijn onze productiesystemen en het managementsysteem volgens de vastgestelde normen naar tevredenheid gekeurd op veiligheid en duurzaamheid voor een goede samenwerking met onze partners. De ISO beoordelingen 2019 door bureau Veritas zijn uitgevoerd in januari 2019 en hebben een geldigheid t/m februari 2020

REACH-verordening

Wij bevestigen dat de door ons geleverde producten / ingrediënten / bestandsdelen voldoen aan alle huidige EU-richtlijnen en dat wij voldoen aan alle verplichtingen betreffende de REACH-verordening EG nr. 1907/2006 van het Europees Parlement. De monitoring van deze registratie-eisen en het creëren van de veiligheidsinformatiebladen op grond van REACH wordt uitsluitend uitgevoerd door de leveranciers van grondstoffen. Wij zijn slechts ontvangers van kant en klaar afgewerkte producten waarvan de ingrediënten indien nodig onder REACH en derhalve door de leveranciers van grondstoffen zijn geregistreerd.

Tests voor Ballonnen en drukinkten

Onze ballonnen worden voortdurend op nitrosaminen getest worden door het befaamde Duitse instituut SGS Fresenius alsmede Intertek Duitsland. In Nederland is er geen instituut welke deze test kan uitvoeren.

Drukinkten voor ballonnen

De door ons gebruikte drukinkten worden in Duitsland geproduceerd en worden geanalyseerd bij het Duitse instituut SGS Fresenius alsmede SLG Prüf-und Zertifizierungs GmbH. Deze ballondrukinkten voldoen aan de eisen gesteld volgens de speelgoedrichtlijn EC 2009/48 DIN EN 71-12:2017-03 zijn vrij van lood, cadmium, PAK’s en phthalaten en derhalve niet giftig conform REACH.
Attentie: Indien de drukinkt voor ballonnen in aanraking komt met oliën, vetten, natte vingers etc.,
of met de handen over de drukinkt wrijft, (zoals b.v. ook bij een krant of tijdschrift) kan deze enigszins iets afgeven, welk echter niet schadelijk is voor de gezondheid.

Drukinkten voor papierartikelen

De drukinkten worden in Duitsland bij Huber GmbH en Deutsche Druckfarben GmbH geproduceerd en voldoen aan alle richtlijnen welke in Europa gesteld worden.

NVWA Ballonderzoek

De NVWA heeft in de periode 2017/2018 wederom onderzoek gedaan naar de veiligheid van ballonnen welke in Nederland op de markt gebracht worden. Van de 58 ballononderzoeken bleek dat er bij maar liefst 16 soorten de etikettering (deels) afwezig was of niet in het Nederlands gesteld waren en dat bij 27% (16 stuks) de afgifte van nitrosamines en nitroseerbare stoffen hoger waren dan de wettelijke limiet. Alle ballonnen en verpakkingen welke door WISA geleverd worden voldoen al jaren aan deze normen !

Recycling info

De door ons geproduceerde artikelen worden verpakt in LDPE-LDPP zakken (polyethyleen en polypropyleen), bevatten geen cadmium of BHT. De verwerkte grondstoffen LDPE en HDPE worden aanbevolen voor het verpakken van voedingsmiddelen volgens de wettelijke voorschriften welke gelden in Europa, de Verenigde Staten van Amerika en Japan.
De verpakkingsdozen zijn volledig recyclebaar en worden volgens RESY-Norm in Duitsland bij MODEL GmbH geproduceerd onder fabrikantennummer 0334. De prijzen zijn inclusief de wettelijk verplichte afvalbeheersbijdrage.

Onderzoeksrapporten / informatiebladen

De allernieuwste onderzoeksrapporten / informatiebladen over bovengenoemde onderwerpen sturen wij u graag op aanvraag als PDF–bestand toe.