Werken bij Wisa - Peter

Wil je weten hoe het is om te werken bij Wisa? Een aantal van onze collega's vertellen waarom zij zo graag bij Wisa werken. Hieronder lees je meer over Peter Lohuis die al 13 jaar werkzaam is bij Wisa als medewerker technische dienst.

Peter Lohuis, medewerker technische dienst


Wie is Peter?

Mijn naam is Peter Lohuis, ik ben 52 jaar en woon in Enschede. Ik heb twee dochters en een zoon. Graag ga ik op reis, ik ben bijvoorbeeld al in Nepal en India geweest en met een auto door de woestijn in Afrika gereden. Mijn favoriete bestemming is wel iets dichter bij huis, ik ga namelijk het liefst naar Frankrijk. Bij Wisa ben ik werkzaam als medewerker technische dienst.

Wat is jouw rol bij Wisa?

Al 13 jaar zorg ik ervoor dat alle machines onderhouden en gerepareerd worden. Daarbij hoort natuurlijk ook het optimaliseren van de verschillende producties en het afstellen en in bedrijf nemen van nieuwe machines. Ook begeleid ik de collega’s op de productieafdeling en geef ik ze uitleg over de verschillende (nieuwe) machines. Naast deze werkzaamheden ben ik ook verantwoordelijk voor het onderhoud aan de bedrijfspanden, zo vervang ik bijvoorbeeld een lamp op kantoor of ben ik afgelopen jaar druk geweest met het sneeuw ruimen rond de panden.

Welk Wisa product is jouw favoriet?

Eigenlijk vind ik alle producten mooi, juist alle verschillende machines zijn zo leuk. Als ik dan toch moet kiezen dan zijn het de kartonnen bekers. De bekermachine is een erg mooie machine en ik heb het complete proces van het in bedrijf nemen van deze machine begeleid. Het maakt je toch trots als de machine dan uiteindelijk draait en je koffie kan drinken uit de eigen geproduceerde bekers.

Wat vind je het leukste aan werken bij Wisa?

Vaak weet ik ’s ochtends nog niet hoe mijn dag eruit zal zien. Zodra een machine een storing heeft moet ik adequaat handelen en de storing zo snel mogelijk oplossen. Het is altijd weer een uitdaging om een storing zo snel mogelijk op te lossen. Ook is het afstellen van een nieuwe machine erg leuk werk, op dit moment ben ik bezig met het afstellen van een machine voor een nieuw product waarbij een scheurtje ontstaat in het papier. Voor mij is het dan de uitdaging om dit probleem op te lossen. Kort samengevat vind ik het leukste aan werk dat het erg uitdagend is, erg afwisselend en dat ik veel zelfstandig aan het werk ben.

 

Ik zoek nog een collega, kom jij ook bij Wisa Enschede werken?

Bekijk de vacature: medewerker technische dienst.

 

 

 

Gepubliceerd