Papier, duurzaam bosbeheer en offsetdrukinkt


Wisa Enschede BV leeft en werkt milieubewust bij alle productgroepen.
Wij zijn daarom ook kritisch bij de selectie van leveranciers van gecertificeerde papiersoorten en drukinkten welke gebruikt worden.

Papierverwerking
Ons papier komt niet zomaar ergens vandaan. Voor de keuze van leveranciers en producten hanteren we strikte uitgangspunten en criteria – die passen we zorgvuldig toe. We stellen hoge eisen aan zowel prestatie- en serviceniveau als het streven naar voortdurende verbetering. We letten op de criteria op het gebied van milieu en milieucertificering van onze leveranciers.
Deze voldoen o.a. aan de volgende criteria:
ISO 9001 – ISO 14001 – OHSAS 18001.

Offsetdrukink
De drukinkten welke in de offsetdrukkerij gebruikt worden zijn afkomstig van FLINT GROUP welke begaan is met de natuur. Onafhankelijke instituten bevestigen dat FLINT GROUP Process Colours meer dan 74% hernieuwbare grondstoffen bevatten, gemeten volgens de zogenaamde C14 methode die gebruikt wordt bij moderne archeologie.

Deze drukinkten worden op plantaardige technolie vrij van minerale olie geproduceerd en voldoen aan de industrie standaarden als ISO 2846:1, EN 71/3 Speelgoedbesluit en CONEG (Regeling betreffende giftige zware metalen).

FlintGroup

milieu