Nieuwe machines in gebruik 2007-2015


2007  Nieuwe machine voor productie van partyprikkers
De eerste machine om volautomatisch partyprikkers te kunnen produceren werd reeds in 1995 gebouwd en was aan vervanging toe. De allernieuwste volautomatische machine werd maart 2007 in gebruik genomen. “Niet alleen de kwaliteit is door het inzetten van deze machine sterk verbeterd, maar kunnen we de te verwerken aantallen ook beter de baas, waarbij ook bij deze machine de volautomatische verwerking, plakken en verpakken –handsfree- kan geschieden” aldus Willy Sannemann. Een goed gevoel bij deze hygiënische producten!

2008 – 3e machine voor productie van vlaggetjes
Begin februari 2008 werd de allernieuwste machine voor het volautomatisch produceren van papieren vlaggetjes in gebruik genomen waardoor de productiecapaciteit nu circa 150.000 tot 170.000 stuks per dag bedraagt. De enorme vraag van de papieren vlaggetjes, kan nu met elke gewenste levertijd positief beantwoord worden.

2009 – 2e machine voor prikkers, prikkers, en nog eens…….
De vraag naar partyprikkers/kaasprikkers neemt dermate grote vorm aan dat de machine welke sedert 2007 zelfs met produktie in 2 ploegendienst draait, de grote navraag niet aan kan. Derhalve werd reeds in 2008 besloten een nieuwer type te bouwen met een zorgvuldige- en nog grotere produktiesnelheid. Miljoenenaanvragen welke tot nu toe helaas geweigerd moesten worden, kunnen nu zelfs met een redelijk korte levertijd positief beantwoord worden. Een volgende machine is reeds in aanbouw, dus kom maar op met die miljoenen !

Januari 2010 – Invoering nieuw ballondruksysteem High Quality Precision Print
Er worden telkens hogere eisen gesteld aan de bedrukking van ballonnen. Voldeed vroeger nog een normale zettekst, gevolgd door logodruk, is nu dit nieuwe hoogwaardige druksysteem geïntroduceerd. Bedrukking in CMYK tot maar liefst een totaal van 8 drukkleuren waarbij rasterbeelden nagenoeg  100% bereikt kunnen worden. Enig nadeel ten opzichte van de standaard qualityprint, dat het systeem nog niet volledig is uitgerust met een volautomatische feeder maar deze zal dit jaar ontwikkeld worden.

Januari 2011 – Invoering volledige automatisering van High Quality Precision Print
Niet alleen proost op het nieuwe jaar, maar ook de introductie van de volledig geautomatiseerde feeder is nu een feit.

Januari 2012 – Weer een nieuwe machine voor het produceren van vlaggetjes formaat C.
Vlaggetjes in formaat C werden tot deze datum nog handmatig van een stokje voorzien. Nu het afgelopen jaar de omzetontwikkeling in dit speciale formaat dermate is toegenomen, konden we niet altijd op tijd meer aan de vraag voldoen. Derhalve is gelijk aan de formaten A+B een machine ontwikkeld welke nu ook tot circa 40.000 stuks vlaggen per dag volautomatisch kan verwerken.

Januari 2015 – Een nieuwe machine voor het produceren van kartonnen bordjes.
Natuurlijk zijn kartonnen bordjes niets nieuws, want bij de retailer zijn ze voor b.v. verjaardagspartijtjes volop verkrijgbaar met verschillende standaard-uitingen, meestal afkomstig uit verre-oosten producties. De vraag naar dit product, met korte levertijden, is echter zo gestegen, zodat wij deze nu op onze grafische afdeling in Enschede produceren.

machines