Certificeringen en Reach

ISO-certificering

Onze kwaliteit wordt gewaarborgd door jaarlijkse ISO certificering Bureau Veritas. Sinds 2013 zijn wij opnieuw gecertificeerd volgens ISO 9001 en 14001. Hierbij zijn onze productiesystemen en het managementsysteem volgens de vastgestelde normen naar tevredenheid gekeurd op veiligheid en duurzaamheid voor een goede samenwerking met onze partners.

Een centraal onderdeel van onze business-strategie was en is nog altijd een consensueel evenwicht tussen milieu en economie.

De ISO beoordelingen 2018 door bureau Veritas vonden plaats in februari 2018

REACH-verordening

Wij bevestigen dat de door ons geleverde producten en hun bestandsdelen voldoen aan alle huidige EU-richtlijnen.

De monitoring van deze registratie-eisen en het creëren van de veiligheidsinformatiebladen op grond van REACH wordt uitsluitend uitgevoerd door de leveranciers van grondstoffen. Wij zijn slechts ontvangers van kant en klaar afgewerkte producten waarvan de ingrediënten indien nodig onder REACH en derhalve door de leveranciers van grondstoffen zijn geregistreerd.

Wij bevestigen dat wij aan alle verplichtingen van de REACH-verordening EG nr. 1907/2006 van het Europees Parlement voldoen en dat de geleverde producten en hun ingrediënten derhalve aan REACH voldoen.

Ballonnen en drukinkten getest

Onze ballonnen worden voortdurend op nitrosaminen getest worden door het befaamde Duitse instituut SGS Fresenius. In Nederland is er geen instituut welke deze test kan uitvoeren.

Drukinkten voor ballonnen

De door ons gebruikte drukinkten worden in Duitsland geproduceerd en worden geanalyseerd bij het Duitse instituut SGS Fresenius alsmede SLG Prüf-und Zertifizierungs GmbH. Deze inkten voldoen aan de eisen gesteld volgens de speelgoedrichtlijn EC 2009/48 DIN EN 71-12:2017-03 zijn vrij van lood, cadmium, PAK’s en phthalaten en derhalve niet giftig conform REACH.

Attentie:

Indien de drukinkt in aanraking komt met oliën, vetten, natte vingers etc., of met de handen over de drukinkt wrijft, (zoals b.v. ook bij een krant of tijdschrift) kan deze enigszins iets afgeven, welk echter niet schadelijk is voor de gezondheid.

Drukinkten voor papierartikelen

De drukinkten worden in Duitsland geproduceerd en voldoen aan alle richtlijnen welke in Europa gesteld worden.

Onderzoeksrapporten

De allernieuwste onderzoeksrapporten sturen wij u graag op aanvraag als PDF–bestand toe.